Polonya Vize Başvuru Rehberi

Polonya’ya seyahat etmeyi mi planlıyorsunuz? Vize başvuru süreçleri, gerekli belgeler ve ipuçları hakkında tüm detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Başvurunuzu kolaylaştırmak için yanınızdayız!

polonya vize istiyor mu scaled

Polonya yeşil pasaporta vize istiyor mu?

yazar:

kategori:

Yeşil pasaport (hususi pasaport) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Polonya’ya yapacakları kısa süreli (90 güne kadar) seyahatlerde vizeden muaf tutulurlar. Polonya, Schengen Bölgesi üyesi bir ülke olduğu için, yeşil pasaport sahipleri Schengen ülkelerine 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla vizesiz giriş yapabilirler.

Yeşil Pasaport ile Polonya’da Kalış Süresi

Yeşil pasaport sahipleri Polonya’da her 180 günlük dönem içerisinde en fazla 90 gün kalabilirler. Bu süre turistik geziler, iş seyahatleri, toplantılar veya aile ziyaretleri gibi kısa süreli amaçlar için geçerlidir. Eğer Polonya’da 90 günden fazla kalmayı planlıyorsanız (örneğin çalışma, eğitim veya aile birleşimi amacıyla), vize veya oturma izni almanız gerekecektir.

Uzun Süreli Kalışlar İçin Vize Gerekli mi?

Yeşil pasaport sahipleri Polonya’da 90 günden uzun süre kalmayı planladıklarında (örneğin eğitim, çalışma veya yerleşim amacıyla), ulusal vize (D tipi) başvurusu yapmaları gerekmektedir. Uzun süreli kalışlarda vize başvuru süreci, diğer pasaport sahipleri için uygulanan prosedürlerle aynıdır.

Sonuç

Polonya, yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarından kısa süreli seyahatler (90 güne kadar) için vize talep etmemektedir. Ancak, daha uzun süreli kalışlar veya çalışma, eğitim gibi amaçlarla seyahat etmek isteyen yeşil pasaport sahiplerinin, gerekli vize ve izinleri alması gerekmektedir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir